BRMS   -   Dikkerskamp 4   -   7213 TE  Gorssel (Gld)   -   tel.: 0651-56 99 04     mail: info@brms.net

BRMS Startpagina PRIJSLIJSTEN   Z3 & Z4 accessoires, velgen/banden , parts bestel-instructies

BMW Z3 antennevoet / antenne-houder / antennebalg

Bij het eerste model Z3 (productie tot 04/1999) zijn de achterschermenspatborden anders gevormd dan bij de face-lift modellen (productie na 04/1999) en deze modellen hebben dan ook verschillende antennevoetjes.
Prijzen :
antennevoet model A (1996 tot 04/1999) : € 15,90
antennevoet model B ( 04/1999 t/m 2002) : € 16,90
Bij bestelling graag aangeven : antennevoet model A of antennevoet model B.

Het komt nogal eens voor dat de antenne van de BMW Z3 afbreekt (wasstraat, vandalisme, ongelukje ??) en dan is meestal ook de schroefdraad waarin de antenne zat verdwenen. Die schroefdraad lijkt in het voetje te zitten maar dat is niet zo.
De schroefdraad zit bovenaan in de antennehouder (hoofd-unit), in het halve bolletje en dat gedeelte wordt in de onderkant van het antennevoetje geduwd. Meestal zal dus dat halve bolletje van de hoofd-unit zijn afgebroken.
En dat betekent dat er maar één remedie is en wel het vervangen van de hoofd-unit (antennehouder), waarbij het dan raadzaam is meteen maar het antennevoetje te vernieuwen daar deze meestal na verloop van jaren enigszins vergaan is. In de regel hoeft u de beschermbalg (hierdoorheen wordt de hoofdunit geleid) niet te vervangen.

De klus is eenvoudig zelf te klaren en neemt ongeveer 20 tot 25 minuten in beslag. Wij kunnen het voor u doen en berekenen dan 19 euro montagekosten. Indien u één of meerdere van de afgebeelde items bestelt krijgt u een montagehandleiding als PDF-bestand (Adobe Reader) toegemaild.

Prijzen :
Antennehouder (hoofd-unit) : € 159,00 

Beschermbalg                       :  € 15,90

Indien u in de kofferruimte de bekleding aan de linkerzijde wat wegtrekt (2 clipjes losmaken) ziet u de antennehouder zitten:
2. antenne-hoofd-unit     3. berschermbalg (onderkant)   4. vasthouder van de hoofdunit   5. vaststelbout en massakabel.   6. antennekabel