BRMS   -   Dikkerskamp 4   -   7213 TE  Gorssel (Gld)   -   tel.: 0575 - 49 44 08   mobiel: 0651-56 99 04    mail: info@brms.net

BRMS HOOFDPAGINA velgen en banden chrome-line accessoires overige Z3 accessoires bestel-instructies

HANDLEIDING MONTAGE CHROME-LINE ACCESSOIRES

Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor welke schade of welk letstel dan ook, eventueel ontstaan bij de montage volgens de hieronder beschreven wijze.

Portiersluitpinnetjes : (Montagetijd : ca. 5 tot 10 minuten)
Open eerst de zijruiten. De originele pinnetjes verwijdert u door ze met een tang met een draaiende beweging naar boven trekken. (zij hebben geen schroefdraad) Daarna de chrome-line pinnetjes weer met een draaiende beweging op de metalen pen drukken. Houd hierbij de deurgreep aan de binnenkant open zodat de pinnetjes in de hoge stand staan.
U kunt eventueel een drupje afwasmiddel in de chroom pinnetjes gieten, zodat ze zich makkelijker op de juiste positie laten drukken. Als de pinnetjes zich niet goed laten aandrukken, kunt u ze eventueel iets inboren.

Stuurdecoratie : (Montagetijd : ca. 15 seconden)
U kunt het standaard onderdeel er eenvoudig aftrekken en de chrome-line delen er voor in de plaats drukken.

Lichtschakelaar + afdekdop : (Montagetijd : ca. 5 tot 10 minuten)
Licht de afdekdop van de standaard lichtschakelaar met een klein schroevendraaiertje op. Terwijl u de lichtschakelaar stevig vast houdt schroeft u nu met een dop- of pijpsleuteltje #8 het moertje los waarmee deze bevestigd is. Daarna schroeft u de lichtschakelaar met een linksdraaiende beweging van zijn schroefdraad los. Montage van de chroom lichtschakelaar geschiedt in omgekeerde volgorde. Let er bij het plaatsen van de afdekdop op dat de uitstulping van de dop in de uitsparing van de schakelaar geplaatst wordt. U drukt hem nu stevig aan tot hij vastklikt.

Handremknop : (Montagetijd : ca. 30 seconden)
Deze heeft een schroefdraad. Draai de knop los en trek hem er af. Daarna het chrome-line deel op dezelfde wijze terugplaatsen.

Uitlaatsierstukken : (Montagetijd : ca. 5 minuten)
U plaatst dit onderdeel eenvoudig over de standaarduitlaat heen en schuift hem helemaal aan zodat het uiteinde van de uitlaat in de omgebogen rand van het chrome-line deel valt. Daarma schroefje aan de onderkant aandraaien. De sierstukken paspen zeer nauwkeurig. N.B. Het verdient aanbeveling om het eindstuk van de uitlaat en de binnenkant van het sierstuk eerst met wat groene zeep of afwasmiddel in te smeren! Daardoor glijdt het sierstuk makkelijker over de uitlaat. In het geval dat het zich moeizaam laat schuiven plaatst u een stukje hout over het uiteinde van het sierstuk en klopt het voorzichtig aan met een hamer.

Versnellingspook : (Montagetijd : ca. 2 minuten)
Alle BMW versnellingspoken zijn aan de binnenkant voorzien van de dwarslamel. Deze valt in de inkeping die zich in het asje bevindt waarop de pook geplaatst wordt. Verwijder de oude pook door hem rechtstandig met een ruk omhoog te trekken. Dit kan enige kracht kosten.
Schuif nu de nieuwe pook in de correcte positie op de as en voel hoe het lamelletje al gedeeltelijk in de inkeping valt. Geef daarna een ferme tik boven op de pook zodat hij vastklikt.
LET OP : draai nooit aan een BMW pook want dan beschadigt de lamel onherroepelijk, waardoor hij niet meer gefixeerd in de juiste positie blijft staan. BMW poken hebben GEEN schroefdraad.

Kentekenhouder : (Montagetijd : ca. 10-15 minuten)
Dit is een universele houder, niet specifiek voor de Z3 bedoeld. Te gebruiken aan de achterzijde. U dient de steunstrip, die ter hoogte van het midden aan de houder is bevestigd, te verwijderen. U schuift de kentekenplaat in het onderste deel van de houder en plaatst daarna het bovenste deel. De houder fungeert als het ware als een lijst om de kentekenplaat.
In de achterbumper van de Z3 ziet u 8 taps waarin u de nummerplaat kunt vastschroeven. Het beste kunt u de bovenste, middelste twee gebruiken. U dient twee gaten in de nummerplaat te boren op de plek van deze twee taps.

Portiergreep-omlijstingen (zelfklevende set 2) : (Montagetijd : ca. 10 tot 15 minuten)
Maak het oppervlak van de originele, zwarte omlijstingen grondig schoon en vetvrij (bijvoorbeeld met thinner). Positioneer de chroom covers nauwkeurig. Pas als u zeker bent dat ze op de goede plaats zitten drukt u ze stevig aan.

grill ( 'nieren' ) : (Montagetijd : ca. 10 tot 15 minuten)
Het verwijderen van de standaard nieren kan op de subtiele manier of met de wat hardere aanpak.
De laatste manier werkt sneller en in de praktijk probleemloos;
1 - open de motorkap
2 - leg een doek aan de binnenkant van de lamellen (ter bescherming van uw hand)
3 - terwijl u met één hand lichte tegendruk geeft aan de buitenkant van de 'nier' , geeft u met de andere hand van binnen uit een ferme tik tegen de lamellen, waardoor de grille losschiet.
4 - maak aan de buitenkant van de motorkap op de plaats waar de nieuwe nieren komen goed schoon.
5 - plaats de nieuwe chroomnier en druk hem op zijn positie.
6 - leg een doek op de nier (buitenkant) en geef een ferme tik op de buitenrand van de nier, waardoor hij vastklikt.   LET OP ! NIET op de lamellen tikken, want die kunnen hierbij afbreken!