BRMS   -   Dikkerskamp 4   -   7213 TE  Gorssel (Gld)   -   tel.: 0575 - 49 44 08   mobiel: 0651-56 99 04    mail: info@brms.net

BRMS HOOFDPAGINA velgen en banden chrome-line accessoires overige Z3 accessoires bestel-instructies

HANDLEIDING MONTAGE CHROOM TELLER-RINGEN

Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor welke schade of welk letstel dan ook, eventueel ontstaan bij de montage.

Waarschuwing: bij de demontage wan de tellerbehuizing komt de printplaat gedeeltelijk vrij. Raak deze nooit aan met de handen. Het verdient aanbeveling om u statisch te ontladen door b.v. een verwarmingsbuis vast te pakken.

Set Torxsleutels (9-delig), kan worden meegeleverd voor  15,-
Montage van chroom ringen rond de tellers van de Z3 :
(Montagetijd : ca. 30 tot 45 minuten)

Voor de montage heeft u nodig :
- torx-sleutels , maat 10 en 20
  (zie foto rechts. een 9-delig setje kan voor 15,- meebesteld
    worden. Maten 10-15-20-25-27-30-40-45-50)
- een tangetje.
- een pluisvrij doekje of lapje stof

Demontage klokkenconsole:
(afbeelding 1) Bovenin de klokkenconsole bevinden zich 2 torx-schroefjes die u met een torx-sleuteltje nr. 20 losdraait.
Zet nu in het gat van het metalen lipje waarin de torxschroef zat een schroevendraaier of puntig tangetje en trek de console, terwijl u de kunststof kap daarboven iets optilt, ietwat (ca. 1 cm) naar u toe. Doe dit ook aan de andere kant. Nu kunt u de console naar u toe trekken.


afbeelding 1

(afbeelding 2) Nu moet u de 3 stekkers loskoppelen. Beweeg hiervoor de console naar links toe, zodat u beter bij de stekkers komt. De stekkerkabels zijn lang genoeg.


afbeelding 2

(afbeelding 3) Begin bij de zwarte stekker, het meest links, daarna de blauwe (afgebeeld) en tot slot de witte. Druk het palletje (A) in waardoor het borgklepje (B) naar boven kan worden gekanteld (richting groene pijl) en de stekker loskomt. Manouvreer nu voorzichtig de console langs het stuur en haal hem eruit.


afbeelding 3

(afbeelding 4) Leg de console op een zachte doek met de blauwe achterzijde naar boven gericht.
Op de plek van de rode pijlen bevinden zich 5 torx-schroeven die u met een torx-sleuteltje maat 10 moet losschroeven. De barcodesticker boven op de console tussen het blauwe en zwarte gedeelte snijdt u door.
Trek nu voorzichtig de blauwe kap rechtstandig omhoog zodat hij loskomt van de zwarte behuizing.


afbeelding 4

(afbeelding 5) Nu moet het witte metergedeelte verwijderd worden. Dit deel is op 3 punten geborgd (zie pijlen) Door de witte randen 3/4 slag te draaien ontgrendelt u het metergedeelte. Dit gaat vrij zwaar en hiervoor kunt u dan eventueel voorzichtig een tangetje op de witte rand zetten.
Nu trekt u het metergedeelte rechtstandig omhoog.


afbeelding 5

(afbeelding 6) De 4 gaten van de tellers zijn nu vrij gekomen. Leg nu een velletje papier of pluisvrij doekje binnen in de behuizing om krassen op het plexiglas te voorkomen.
U haalt nu de chroom ringen door de gaten.
De Click-In tachoringen drukt u nu in hun positie tot ze vastklikken.


afbeelding 6

Controleer voordat u het metergedeelte terugplaatst goed of zich geen stofrestjes of vegen aan de binnenkant het plexiglas bevinden.
Bouw nu alles weer terug in omgekeerde volgorde.


afbeelding 7 - eindresultaat.